koldhævede dej - holdbarhed ? - Slyngebarn
   

Gå tilbage   Slyngebarn > OT og andet godt > Mad
Glemt adgangskode? Tilmeld

Mad Snak om mad

Her er der plads til DIN reklame......

Besvar
 
Trådværktøjer Visningstilstande
Gamle 26-12-09, 18:58   #1
Clarisa
Clarisa har solgt slyngerne for en Iphone
Guldslyngel
 
Clarisas avatar
 
Tilmeldingsdato: 24/10-06
Geografisk placering: København
Indlæg: 516
Thanks: 62
Thanked 36 Times in 23 Posts
iTrader: 0 / 0%
koldhævede dej - holdbarhed ?

Hvor lang tid kan den koldhævede dej holde sig på køl. Jeg lavede dejen i går aftes og har ikke fået den brugt. Kan den holde sig til i morgen tidlig mon ? dvs 1 1/2 døgn ?
__________________
KH Dorthe
Clarisa er offline   Besvar med citat
Gamle 26-12-09, 19:10   #2
karenrose
karenrose elsker bløde barnekinder
Bare send min post til Slyngebarn.dk
 
karenroses avatar
 
Tilmeldingsdato: 02/04-09
Geografisk placering: Åbyhøj
Indlæg: 3,058
Thanks: 1,602
Thanked 1,276 Times in 606 Posts
iTrader: 14 / 100%
Ja, sagtens til i morgen tidlig. Det er min oplevelse, at holdbarheden er afhængig af hvor meget gær der er i dejen (mindre gær = længere holdbarhed... brødet bliver mere syrligt jo længere tid dejen står, især hvis der er meget gær i), men jeg har aldrig oplevet at brødet ikke blev godt de første 3 dage, i hvert fald.
__________________
Karen - mor til Isak (98), Klara Norea (02) og Alma Pi (08), Hjemmefødsels- slynge- og stofble-fan
karenrose er offline   Besvar med citat
Gamle 26-12-09, 20:36   #3
Clarisa
Clarisa har solgt slyngerne for en Iphone
Guldslyngel
 
Clarisas avatar
 
Tilmeldingsdato: 24/10-06
Geografisk placering: København
Indlæg: 516
Thanks: 62
Thanked 36 Times in 23 Posts
iTrader: 0 / 0%
Citat:
Oprindeligt skrevet af karenrose Vis indlæg
Ja, sagtens til i morgen tidlig. Det er min oplevelse, at holdbarheden er afhængig af hvor meget gær der er i dejen (mindre gær = længere holdbarhed... brødet bliver mere syrligt jo længere tid dejen står, især hvis der er meget gær i), men jeg har aldrig oplevet at brødet ikke blev godt de første 3 dage, i hvert fald.
super, tak for svar. Så kan vi få lækkert brød i morgen
__________________
KH Dorthe
Clarisa er offline   Besvar med citat
Gamle 27-12-09, 12:29   #4
Pernillemor
Pernillemor WEE Nu med Artista 200 og broderimodul :)
Bare send min post til Slyngebarn.dk

Forhandler

 
Pernillemors avatar
 
Tilmeldingsdato: 10/02-09
Geografisk placering: Vejle
Indlæg: 3,528
Thanks: 2,456
Thanked 2,061 Times in 1,108 Posts
iTrader: 0 / 0%
Uhh ligger i inde med en god opskrift på koldhævet brød. Jeg får nemlig gæster til morgenmad imorgen...
__________________
Pernille - Mor til Laura fra Maj 04 og Christian fra September 09 - hjemmefødt

Blogger om hus, have og krea her
Pernillemor er offline   Besvar med citat
Gamle 27-12-09, 12:52   #5
Sienna
Sienna er lidt nostalgisk og må ha sin alt for store unge for 19 år siden !!
Jeg betaler husleje her!
 
Siennas avatar
 
Tilmeldingsdato: 31/05-07
Geografisk placering: Sydsjælland Rosen, Økomama,og Gatto ved i hvertfald;)
Indlæg: 14,659
Thanks: 15,850
Thanked 7,990 Times in 4,428 Posts
iTrader: 1 / 100%
Tjah en uges tid i køleskabet - den bliver bare en anelse syrligere
Ind i mellem kan det være nødvendigt at genopfriske med lidt mere gær når man når 6-7 dagen.


Opskrift
f eks denne

5-10 gram gær
udrøres i 6 dl lunket vand
tilsæt 1 tsk honing
2 spsk salt
og 2 dl yoghurt/kærnemælk

tilsæt ca 1 kg mel ( spelt, hvedemel- groft- fint som du har lyst)- dejen skal være let klisteret og blød

smid ind i koldt spisekammer/ køleskab til næste morgen.

Tag dej ud
form 2 brød eller 1 brød og lidt boller ( tilsæt evt lidt mere mel( husk spelt brød skal være en anelse mere fugtigt end hvedebrød)

- lad dem stå varmt i 2-3 timer og hæv op til ca dobbelt størrelse
bag ved 250 grade ca 5 min
skru ned til 200 ved boller
175 grade ved brød
og bag færdigt
- den her dej kan holde mange dage i køleskabet
- nogen gange har jeg kun bagt halvdelen den ene dag

det er sådan et nemt brød- jeg bruger det som vores basis brød
__________________
Solomor Mor til E fra 1994 er nok for gammel og fattig til en efternølerbebs men så må jeg tvangsslynge børnebørn min blog om REAL FOODS
Sienna er offline   Besvar med citat
Gamle 27-12-09, 17:16   #6
mcg
mcg - pludselig en sjælden slyngel
Shhhhh........ jeg skriver
 
mcgs avatar
 
Tilmeldingsdato: 17/05-07
Geografisk placering: Nørrebro
Indlæg: 1,863
Thanks: 255
Thanked 227 Times in 136 Posts
iTrader: 18 / 100%
Den situation har jeg også stået i - har bare bagt og det har smagt fint, men jeg tænker på at jeg ikke rigtig ved hvordan man afgører om det er for gammelt, det ville lugte af fisk istedet for boller eller?
__________________
xMaria til Bjørn 2007 & Cleo 2011
Følg mig på Pinterest eller via min blog MinKusineMaria
mcg er offline   Besvar med citat
Besvar


Aktuelt aktive brugere, der læser denne tråd: 1 (0 medlemmer og 1 gæster)
 
Trådværktøjer
Visningstilstande

Regler for indlæg
Du kan ikke oprette nye tråde
Du kan ikke oprette svar
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke redigere dine indlæg

BB-kode er Til
Smilies er Til
[IMG]-kode er Til
HTML-kode er Fra

Forumoversigtsmenu

» Reklamer på Slyngebarn
Hvis du ønsker at reklamere på Slyngebarn, starter du med at tjekke priser, betingelser m.v. her.

Hvis du har spørgsmål eller vil kommentere noget, kan du kontakte vores 'reklameafd.' her.

Powered by vBadvanced CMPS v3.1.0

Alle tidspunkter er GMT +2. Klokken er nu 04:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
no new posts