PDA

View Full Version : Mangler inspiration til hurtige færdigretter


mariette
20-02-09, 11:50
Vi plejer at spise traditionel morgenmad sammen, med the og ristet brød. Men det tager lidt tid både at få på bordet og at spise det. Så det sker ofte at min kæreste ikke når at få morgenmad. Han er ikke altid så god til at stå op i ordenlig tid. :-/

Derfor mangler jeg lidt inspiration til "færdig og klar", morgenmad som eks. kan ligge i fryseren eller lign. og som kan gøres spiseklar på nærmest et øjeblik. - Evt. noget som kan spises på vej til arbejde. Eks. toast eller lign. Han kan også vældig godt lide morgenbasser (og med hans stofskifte kan han "desværre" tåle det).

Derudover mangler jeg også inspiration til lign. små hurtigere retter, som kan bruges til frokost, i stedet for madpakker og som eks. kan ligge klar i fryseren eller endnu bedre, - på glas. Han kan godt lide noget i retning af minipizza, pirog og måske suppe (hvis der er kød i). Han har så godt nok ikke lige adgang til en microbølgeovn...

Der er lige den udfordring, at det helst skal være baserede på noget vi hovedsageligt kan lave selv og som er i sæson. Altså eks. ikke sydens frugter og ikke for meget baseret på færdigkøbt mad. Ymer med drys eller cornflakes med mælk, vil eks. være hovedsageligt indkøbte varer, mens smør og ost på hjemmebagt brød, eks. vil være ok. Det vi normalt laver selv er al bagværk, og kødvarer som eks. leverpostej og pølse. Og det eneste "friske" frugt vi har på denne årstid er æbler og så har vi bærfrugt på glas. Vi har stadig rodfrugter, kål, jordskokker, porer, løg og kartofler, fra haven.

Jeg håber der er nogen som tager udfordringen op!

Sienna
20-02-09, 12:03
Vi spiser ikke tradionel morgenmad:
Men kolde hårdkogte æg - er fastfood om morgenen her.
Som regel spiser min datter stegte æg/omelet mm med grøntsager fra aftensmad om morgenen
- men har hun travlt spiser hun et par kogte æg , evt en smothie eller hjemmelavet æble juice.

Muffins - gerne i en usødet form med frosen spinat og røget kød og ost er også et hit.
man kan også lave nogle uden mel( det gør jeg mest da jeg spise low carb:

il 6-7 muffins:

5 æg
50 ml piskefløde
100 gram ost -gouda- cheddar eller emmethaler.
50 gram tør hytteost
1 spk hørfrø kværnet
salt peber

Put alt i food processor indtil jævnt.
- fordel i smørsmurte muffinsforme
- eller ramekiner ( små porcelæns forme)
bag ca 20 min ved 175 grader.

Forslag til fyld:
Stegt bacon
skinke i tern
krydderurter
soltørret tomater ( kun få)
stegt spinat uden væde

Min første version lavede jeg 3 med stegt bacon og 3 med lidt spinat - ca 1 spk i hver form.
Dem med spinat var rigtig gode med røget laks.
De smager bedst lune -men er ok som kolde på vej til bussen.
Tager dem bare op af fryseren.

Pandekager rullet om et eller andet fyld bruges også her.

Æblegrød ( uden sukker- men med lidt honing) spiser vi ret tit som morgenmad - helt med fløde eller ymer på. knækbrød bagefter.

MHT frokost:

Supper- gerne lidt tykke kan også spise koldt.

Piroq med porrer, kål, og ost smager også godt - kan opbevares i fryseren.

mariette
20-02-09, 12:25
Vi spiser ikke tradionel morgenmad:
Men kolde hårdkogte æg - er fastfood om morgenen her.
Som regel spiser min datter stegte æg/omelet mm med grøntsager fra aftensmad om morgenen
- men har hun travlt spiser hun et par kogte æg , evt en smothie eller hjemmelavet æble juice.

Muffins - gerne i en usødet form med frosen spinat og røget kød og ost er også et hit.
man kan også lave nogle uden mel( det gør jeg mest da jeg spise low carb:

il 6-7 muffins:

5 æg
50 ml piskefløde
100 gram ost -gouda- cheddar eller emmethaler.
50 gram tør hytteost
1 spk hørfrø kværnet
salt peber

Put alt i food processor indtil jævnt.
- fordel i smørsmurte muffinsforme
- eller ramekiner ( små porcelæns forme)
bag ca 20 min ved 175 grader.

Forslag til fyld:
Stegt bacon
skinke i tern
krydderurter
soltørret tomater ( kun få)
stegt spinat uden væde

Min første version lavede jeg 3 med stegt bacon og 3 med lidt spinat - ca 1 spk i hver form.
Dem med spinat var rigtig gode med røget laks.
De smager bedst lune -men er ok som kolde på vej til bussen.
Tager dem bare op af fryseren.

Pandekager rullet om et eller andet fyld bruges også her.

Æblegrød ( uden sukker- men med lidt honing) spiser vi ret tit som morgenmad - helt med fløde eller ymer på. knækbrød bagefter.

MHT frokost:

Supper- gerne lidt tykke kan også spise koldt.

Piroq med porrer, kål, og ost smager også godt - kan opbevares i fryseren.

Du har mange gode forslag! De der muffins tror jeg ihvertfald vi skal prøve. :-) Det kan jo også varieres i det uendelige. Måske kan man ovenikøbet bage dem i små hengkogningsglas, så de ikke engang skal tøes op. - Og det lyder da vildt nemt.

Jeg har ikke tænkt på at bruge æblegrød som morgenmad. Vi har nok stadig 25 liter stående på hylderne endnu som det ikke rigtig så du til vi fik spist inden forår. Vi har øllebrød stående på glas, som jeg godt kan lide kold. Men min kæreste kan kun lide det varmt, - med fløde... Vi har også stadig masser af æblejuice og det får vi også tit til morgenmad. - og rå æbler. Til gengæld lægger hønsene kun 2 æg om dagen, på denne her årstid. Men det rækker også liige til vores forbrug. Dog ikke hvis vi spiser æg hver morgen.

Pia H
20-02-09, 12:39
Ikke lige sådan nogle fancy forslag, men her plejer min morgenmad tit at være en rugbrød med noget pølse og en med ost og kan hurtig smækkes sammen og spises mens man foretager sig 117 andre ting.

Sienna
20-02-09, 12:45
De der muffins er ret æggede /fugtige- bare så du ved det :wink:- men de mætter ret meget.
Lav evt alm mad muffins - hvis I er til gryn- jeg bager tit nogle med spelt mel til E.

Mine 3 høns lægger 1 æg pr dag - nogle gange 2 hvis jeg er rigtig heldig så jeg har været ude at cykle en tur for at finde flere æg - til sidst gav jeg op og købte øko æg i rema 1000 ( der er de billigst hos os)- vi kan slet ikke undvære æg ( jo jeg kunne nok - men da E er laktose følsom - spiser hun kun mindre mængder mælkeprodukt- derfor er æg sådan en god og normal billig proteinkilde.Men jeg spsier en del hjemmelavet kefir og yoghurt.
Men til sommer skal jeg ha mindst 6 høns ! :biggrin:

E spiser også en del kød til morgenmad f eks kolde frikadeller når hun har travlt (vi har vildt meget hakket kød fra vores sidste kalv) eller skinke og ost rullet sammen
- suppe fra aften før er også et hit i øjeblikket hvor det er koldt- men det er selvfølgelig ikke så hurtigt.
Morgenmad behøver ikke at være sød og grynbaseret som I DK :) det er den sjældent i resten af verden.


Kom til at tænke på at tærter med fyld er god og billig frokost.
Kogte gryn( hirse, spelt, brune ris og quinoa - med grove grønsager og koldt kød er også nemt at ta med.

Ulla
20-02-09, 12:58
jeg vil sige at når man har travlt så er en grovbolle med ost og lidt frugt (som jo kan være hvadsomhelst efter årstiden) da et rigtigt godt bud på et sundt morgenmåltid. Måske et hårdkogt æg

frokost kan sagtens være pizza, tærte, pirog olign - det kan da saagtens spises koldt! En mættende salat (nicoise fks) med brød

mariette
20-02-09, 13:34
De der muffins er ret æggede /fugtige- bare så du ved det :wink:- men de mætter ret meget.
Lav evt alm mad muffins - hvis I er til gryn- jeg bager tit nogle med spelt mel til E.

Mine 3 høns lægger 1 æg pr dag - nogle gange 2 hvis jeg er rigtig heldig så jeg har været ude at cykle en tur for at finde flere æg - til sidst gav jeg op og købte øko æg i rema 1000 ( der er de billigst hos os)- vi kan slet ikke undvære æg ( jo jeg kunne nok - men da E er laktose følsom - spiser hun kun mindre mængder mælkeprodukt- derfor er æg sådan en god og normal billig proteinkilde.Men jeg spsier en del hjemmelavet kefir og yoghurt.
Men til sommer skal jeg ha mindst 6 høns ! :biggrin:

E spiser også en del kød til morgenmad f eks kolde frikadeller når hun har travlt (vi har vildt meget hakket kød fra vores sidste kalv) eller skinke og ost rullet sammen
- suppe fra aften før er også et hit i øjeblikket hvor det er koldt- men det er selvfølgelig ikke så hurtigt.
Morgenmad behøver ikke at være sød og grynbaseret som I DK :) det er den sjældent i resten af verden.


Kom til at tænke på at tærter med fyld er god og billig frokost.
Kogte gryn( hirse, spelt, brune ris og quinoa - med grove grønsager og koldt kød er også nemt at ta med.

Vi har så faktisk 13 høns, så præstationen er ikke imponerende. Om sommeren får jeg. 8-10 æg om dagen i rederne, og så går de og lægger en del rundt omkring, som jeg ofte finder lidt for sent. /-: De har aldrig været stor-ydende, men til gengæld bliver de ikke fodret om sommeren.

Det er mest mig der er til brød om morgenen. Min kæreste synes nok det er lidt kedeligt. Men eftersom han ikke gidder lave morgenmad, er det ligesom mig der har bestemt. Han supplerer også ofte med mere frokost-agtigte ting som pølse og sådan. En god morgenmad efter hans smag, er bacon bønner og spejlæg på panden. Han elsker indbagte ting som eks. pirog. Så jeg tror de der muffins lige er hans smag. Begrebet mad-muffins er ligesom gået hen over hovedet på mig, indtil nu...

Jeg laver nogle gange hjemmelavet tykmælk af naboens mælk. Mælken er godt nok billig, men det er ikke økologisk og kvaliteten er ikke impornerende. Jeg håber vi snart får tid til at få lavet noget hegn og et hus så vi kan få malkegeder! :biggrin:

mariette
20-02-09, 13:39
[QUOTE=Ulla;813166]jeg vil sige at når man har travlt så er en grovbolle med ost og lidt frugt (som jo kan være hvadsomhelst efter årstiden) da et rigtigt godt bud på et sundt morgenmåltid. Måske et hårdkogt æg /QUOTE]

Det er ca. hvad vi spiser nu, og det er lige efter min smag. Men manden synes det er lidt kedeligt. Når han har travlt, vil det også betyde at jeg skulle stå og smøre i hast, hvilket jeg ikke gidder. Hvis det er forberedt i forvejen, kan han selv være med til at lave det. :biggrin:

Ulla
20-02-09, 13:41
Det er ca. hvad vi spiser nu, og det er lige efter min smag. Men manden synes det er lidt kedeligt. Når han har travlt, vil det også betyde at jeg skulle stå og smøre i hast, hvilket jeg ikke gidder. Hvis det er forberedt i forvejen, kan han selv være med til at lave det. :biggrin:

hæhæ, nu er jeg nok lidt betonfeministisk anlagt men jeg havde nok valgt at hvis han ikke gider spise det vi andre spiser så må han altså selv ligge og rode med om han får morgenmad eller ej ....

Sienna
20-02-09, 14:25
Vi har så faktisk 13 høns, så præstationen er ikke imponerende. Om sommeren får jeg. 8-10 æg om dagen i rederne, og så går de og lægger en del rundt omkring, som jeg ofte finder lidt for sent. /-: De har aldrig været stor-ydende, men til gengæld bliver de ikke fodret om sommeren.

Det er mest mig der er til brød om morgenen. Min kæreste synes nok det er lidt kedeligt. Men eftersom han ikke gidder lave morgenmad, er det ligesom mig der har bestemt. Han supplerer også ofte med mere frokost-agtigte ting som pølse og sådan. En god morgenmad efter hans smag, er bacon bønner og spejlæg på panden. Han elsker indbagte ting som eks. pirog. Så jeg tror de der muffins lige er hans smag. Begrebet mad-muffins er ligesom gået hen over hovedet på mig, indtil nu...

Jeg laver nogle gange hjemmelavet tykmælk af naboens mælk. Mælken er godt nok billig, men det er ikke økologisk og kvaliteten er ikke impornerende. Jeg håber vi snart får tid til at få lavet noget hegn og et hus så vi kan få malkegeder! :biggrin:

spændende.
Så jeg skal altså være glad for mit ca 1 æg ud af 3:biggrin: ( gamle æglægningshøns)
Mine høns får også lov til at gå frit og får så bare lidt hvede samt køkkenrester.
- men når køkkenhaven er nysået er det slut en periode- og så har jeg fået en hund som synes at høns bestemt ligner fasaner:rotf:
Men næste gang skal jeg ha både æglægningshøns samt dværghøns. For 3 år siden havde jeg små wyendotter de lagde vildt mange æg også om vinteren- og så måtte man leve med at de vejede 35-40 gram- tilgengæld er blommen næsten lige så stor som i et alm æg.
Jeg drømmer om at dele en ko med nogen
-gerne sådan en jersey eller endnu bedre en guinsey ko - da jeg var gravid med E - hentede vi en del jersey mælk hos min mors nabo- oh hvilken is, fløde og yoghurt man kunne lave( og ja :skriiig: det var upast mælk - men sundt og godt)

Kikkede lidt på din hjemmeside /blog - ser hyggeligt ud. Helt sikkert min drøm.:daydreaming: det står også i min profil på farmerdating:wink:

mariette
20-02-09, 20:34
hæhæ, nu er jeg nok lidt betonfeministisk anlagt men jeg havde nok valgt at hvis han ikke gider spise det vi andre spiser så må han altså selv ligge og rode med om han får morgenmad eller ej ....

Jo måske, men "vi andre" er kun mig. Knægten gidder heller ikke spise det samme som mig. Mens jeg laver morgenmad henter han brænde, tænder op og fodrer dyr, og så er det ikke altid han når også at sidde til bords og spise også. Vores arbejdsfordeling er nok meget anti-feministisk fordelt :-/ Men vi laver nok lige meget.

mariette
20-02-09, 20:54
spændende.
Så jeg skal altså være glad for mit ca 1 æg ud af 3:biggrin: ( gamle æglægningshøns)
Mine høns får også lov til at gå frit og får så bare lidt hvede samt køkkenrester.
- men når køkkenhaven er nysået er det slut en periode- og så har jeg fået en hund som synes at høns bestemt ligner fasaner:rotf:
Men næste gang skal jeg ha både æglægningshøns samt dværghøns. For 3 år siden havde jeg små wyendotter de lagde vildt mange æg også om vinteren- og så måtte man leve med at de vejede 35-40 gram- tilgengæld er blommen næsten lige så stor som i et alm æg.
Jeg drømmer om at dele en ko med nogen
-gerne sådan en jersey eller endnu bedre en guinsey ko - da jeg var gravid med E - hentede vi en del jersey mælk hos min mors nabo- oh hvilken is, fløde og yoghurt man kunne lave( og ja :skriiig: det var upast mælk - men sundt og godt)

Kikkede lidt på din hjemmeside /blog - ser hyggeligt ud. Helt sikkert min drøm.:daydreaming: det står også i min profil på farmerdating:wink:

Mine høns er Gl. dansk landrace. De er heller ikke så store og ikke så højtydende. Vi hegner ikke hønsene inde men UDE, af køkkenhaven. :stortsmil: Det er faktisk første år vi har æg så tidligt om foråret (sidst i januar). Men de har også lige fået nyt hønsehus. Det står nok mere lyst. Da jeg havde 6 høns, fik jeg allerflest æg pr. høne. Jeg tror de har travlt med alt muligt andet når de er så mange. - og 2 haner. Det giver lidt postyr. Nogen der mangler en hane?

Jeg pasteuriserede selv mælken da jeg var gravid med Markus. Det bliver man faktisk også nødt til at for at lave tykmælk af naboens mælk. For hans køer har åbenbart alle mulige dårlige kulturer i mælken. Jeg ved ikke om det er normalt for industri-køer, men i gamle dage kunne man da syrne mælken som den var. :-/

Jeg kan ikke blive enig med mig selv om jeg drømmer om en ko eller geder. Men geder er nok det mest fornuftige valg. Selv om vi har græs nok, så mangler vi stadig at få lavet hegn, stald og få noget hø-slagning igang.

babyigen
20-02-09, 21:56
Når du nu har æblemos/grød så smager det godt med havregryn eller muslie. Det var min faste madpakke i 8-9 kl. for maange år siden.

Sienna
20-02-09, 23:58
Mine høns er Gl. dansk landrace. De er heller ikke så store og ikke så højtydende. Vi hegner ikke hønsene inde men UDE, af køkkenhaven. :stortsmil: Det er faktisk første år vi har æg så tidligt om foråret (sidst i januar). Men de har også lige fået nyt hønsehus. Det står nok mere lyst. Da jeg havde 6 høns, fik jeg allerflest æg pr. høne. Jeg tror de har travlt med alt muligt andet når de er så mange. - og 2 haner. Det giver lidt postyr. Nogen der mangler en hane?

Jeg pasteuriserede selv mælken da jeg var gravid med Markus. Det bliver man faktisk også nødt til at for at lave tykmælk af naboens mælk. For hans køer har åbenbart alle mulige dårlige kulturer i mælken. Jeg ved ikke om det er normalt for industri-køer, men i gamle dage kunne man da syrne mælken som den var. :-/

Jeg kan ikke blive enig med mig selv om jeg drømmer om en ko eller geder. Men geder er nok det mest fornuftige valg. Selv om vi har græs nok, så mangler vi stadig at få lavet hegn, stald og få noget hø-slagning igang.

Jeg tror at det er hans industri køer der er problemet
- jeg lavede da fantastisk tykmælk, yoghurt mv .
Jeg ville ikke være bekymret for at drikke upast. mælk fra en ko der fik sundt foder/var på græs- da der er meget der tyder på at foder/kraftfoder- for høj mælkeydelse mv = usund mælk.
Det er lidt som med konventionel fløde det rådner mens naturmælks/thise øko piskefløde syrner - når de bliver for gamle.

I dag laver jeg yoghurt/kefir med den nyest sødmælk jeg kan finde helst den biodynamiske fra Naturmælk

Lys er super - hvert år har jeg diskuteret med mig selv om det var elprisen hver at give hønsene 3-4 times lys om morgenen; fra kl 5 til kl 8 -9 - men egentlig tror jeg at det betyder noget da høns helst skal ha mindst 12 times dagslys.

Ulla
21-02-09, 01:16
Jo måske, men "vi andre" er kun mig. Knægten gidder heller ikke spise det samme som mig. Mens jeg laver morgenmad henter han brænde, tænder op og fodrer dyr, og så er det ikke altid han når også at sidde til bords og spise også. Vores arbejdsfordeling er nok meget anti-feministisk fordelt :-/ Men vi laver nok lige meget.
ja okey ... :lol: sådan en bytosse som jeg tænker jo ikke på at man kan foretage sig andet end at stå op og æde om morgenen ... udover at tage tøj på self :lol:

mariette
21-02-09, 17:29
Lys er super - hvert år har jeg diskuteret med mig selv om det var elprisen hver at give hønsene 3-4 times lys om morgenen; fra kl 5 til kl 8 -9 - men egentlig tror jeg at det betyder noget da høns helst skal ha mindst 12 times dagslys.

Det kan da helt klart betale sig. Koster æg ikke ca. 3 kr stykket, hvis man skal købe dem i en butik? Hvis jeg ikke har regnet helt forkert, er 3 kr sådan rundt regnet prisen for en 60w pære i døgnet. , hvilket vil sige at hvis hønsene ligger mere end et æg hver 6 dag, løber det rundt.

Jeg havde faktisk besluttet at jeg ville til at give dem lys, men så begyndte de helt af sig selv at lægge æg. Manden min synes det er noget pjat med lyst, og at alting ikke behøver være så super optimeret. Vi kan jo bare lade være med at spise æg om vinteren. Men nu er det jo heller ikke ham som gør i bagværk, her i huset.

babyigen
21-02-09, 23:03
Hej,
Æblemos/grød med havregryn eller muslie smager også godt og mætter. De var min madpakke i 8 og 9 kl. engang for længe siden.

mariette
21-02-09, 23:21
Hej,
Æblemos/grød med havregryn eller muslie smager også godt og mætter. De var min madpakke i 8 og 9 kl. engang for længe siden.

Ja det lyder faktisk ret godt. Det tror jeg at JEG vil prøve. Er ret sikker på at manden ikke er helt så meget til frugt. :biggrin:

Mildbassen
22-02-09, 00:07
[QUOTE=Ulla;813166]jeg vil sige at når man har travlt så er en grovbolle med ost og lidt frugt (som jo kan være hvadsomhelst efter årstiden) da et rigtigt godt bud på et sundt morgenmåltid. Måske et hårdkogt æg /QUOTE]

Det er ca. hvad vi spiser nu, og det er lige efter min smag. Men manden synes det er lidt kedeligt. Når han har travlt, vil det også betyde at jeg skulle stå og smøre i hast, hvilket jeg ikke gidder. Hvis det er forberedt i forvejen, kan han selv være med til at lave det. :biggrin:


Karse, purløg og den slags vindueskarm-grønt gør underværker for en kedelig ostemad.

Sienna
22-02-09, 10:13
Det kan da helt klart betale sig. Koster æg ikke ca. 3 kr stykket, hvis man skal købe dem i en butik? Hvis jeg ikke har regnet helt forkert, er 3 kr sådan rundt regnet prisen for en 60w pære i døgnet. , hvilket vil sige at hvis hønsene ligger mere end et æg hver 6 dag, løber det rundt.

Jeg havde faktisk besluttet at jeg ville til at give dem lys, men så begyndte de helt af sig selv at lægge æg. Manden min synes det er noget pjat med lyst, og at alting ikke behøver være så super optimeret. Vi kan jo bare lade være med at spise æg om vinteren. Men nu er det jo heller ikke ham som gør i bagværk, her i huset.

Jo du har RET - jeg betalte 3,55 for små øko æg og 3,99 for store økoæg sidst jeg forvildede mig i Brugsen :sure:
Men jeg har jo kun 3 gamle madammer:heehee: - men næstevinter for de nye høns helt sikkert lys - fra jævndøgn til jævndøgn :B:

charlotteg
22-02-09, 10:20
Denne tråd er simpelthen dejligt inspirerende:jubel:
Jeg måtte også ind og lure på din hjemmeside:heehee: hvor ser det bare dejligt ud.

Må også tage mig sammen til at prøve det henkogning og spare lidt på frysepladsen til kød og andet godt.

Det ender med du bliver min guru:heehee: På lige fod med Kathrine Rudolph ( et liv med tid til livet- min yndlingsbog:lurve:) og Bonderøven Frank på dr2.

:jubel::jubel::jubel::jubel::jubel: Må vist også få taget mig sammen til at dyrke lidt mere end ukrudt i år:rødme:

mariette
23-02-09, 09:51
Denne tråd er simpelthen dejligt inspirerende:jubel:
Jeg måtte også ind og lure på din hjemmeside:heehee: hvor ser det bare dejligt ud.

Må også tage mig sammen til at prøve det henkogning og spare lidt på frysepladsen til kød og andet godt.

Det ender med du bliver min guru:heehee: På lige fod med Kathrine Rudolph ( et liv med tid til livet- min yndlingsbog:lurve:) og Bonderøven Frank på dr2.

:jubel::jubel::jubel::jubel::jubel: Må vist også få taget mig sammen til at dyrke lidt mere end ukrudt i år:rødme:

Wow! - En guru! :stortgrin:

Jeg har også læst Kathrine Rudolph for mange år siden og har også set nogle af udsendelserne med ham Frank. Deres livstil minder meget om vores. Vores første inspiration og sædekornet som blev til ejendommen på landet, tror jeg var en dag på biblioteket, at jeg faldt over Håndbog i selvforsyning af John Seymour. Jeg bruger den ikke længere, men den har ihvertfald været en stor inspiration. Dengang boede vi i boligforeninges-lejlighed og havde kolonihave.

Køkkenhaven er kun en del af det. Og vores køkkenhave er ikke spor avanceret. Jeg er fra naturens hånd hverken begavet med grønne fingre, eller talenter i køkkenet. Så jeg må lære det hele den langsommme og hårde måde. Men det drejer sig simpelthen om at købe mindre og lave mere selv, - over hele linien. - Eller krejle sig til det. :biggrin: Vores store udfordring er at forvandle de rå mure, de slidte brædder og de orm-ædte spær, til en rimelig bolig vha. genbrugsmaterialer. Vi har ikke badeværelse, køkkenet er et simpelt træbord og nogle gamle skabe i et hjørne, komfuret er eneste varmekilde (her er 12 grader inden vi fyrer om morgenen.. brrr.) og sådan har det været i de første 3 år... Når det bliver færdigt, vil her ikke være gipsplader, gulvvarme og parketgulv men simple kalkede vægge, gamle brædder og gamle mursten på gulvene, og lofterne vil være de samme brædder som har ligget der i 150 år. - Simple og billigere naturlige materialer. Det er også en af vores ideer, at der ikke skal være al for stor forskel på inde og ude. Gulvene skal kunne tåle et par støvler, og central-varme gør bare kroppen doven. Man skal dagen igennem ud og hente brænde, se efter dyrene, hente mad i haven, - hænge vasketøj op osv. Så nytter det ikke noget at man hver gang skal tage 3 lag tøj af og sætte træskoene pænt på plads i det sterile bryggers. NÅ, sidespring. :lol:

Sienna
23-02-09, 10:28
Sejt
Seymour var også min inspirations kilde - har du nogen sinde læst hans Fat of the land ( beskrivelse af hvordan det startede - den er ret sjov og tankevækkende)
og ham Frank er sød og sjov.
Nu skal jeg bare ha fundet den fyr der gider den her livsstil.:heehee:

Mht 12 grader- ja det har jeg også om morgenen.
Det er min 2 vinter hvor jeg kun har kakkelovn i køkken/alrummet.
Næste vinter har jeg dog en eller anden form for varmepumpe som supplement for det er irriterende at man ikke kan sende teenageren op på sit værelse i permafrost:rotf:

og jeg tror heller ikke mit gamle lille træhus kan tåle ikke at være mindst 15 gr over det hele.- hvis jeg gik hjemme kunne jeg nok holde temp mere jævn- men fordi jeg arbejder 14-21 det meste af tiden går det nogenlunde.

mariette
23-02-09, 19:51
Sejt
Seymour var også min inspirations kilde - har du nogen sinde læst hans Fat of the land ( beskrivelse af hvordan det startede - den er ret sjov og tankevækkende)
og ham Frank er sød og sjov.
Nu skal jeg bare ha fundet den fyr der gider den her livsstil.:heehee:

Mht 12 grader- ja det har jeg også om morgenen.
Det er min 2 vinter hvor jeg kun har kakkelovn i køkken/alrummet.
Næste vinter har jeg dog en eller anden form for varmepumpe som supplement for det er irriterende at man ikke kan sende teenageren op på sit værelse i permafrost:rotf:

og jeg tror heller ikke mit gamle lille træhus kan tåle ikke at være mindst 15 gr over det hele.- hvis jeg gik hjemme kunne jeg nok holde temp mere jævn- men fordi jeg arbejder 14-21 det meste af tiden går det nogenlunde.

He, tænkte nok du havde brændeovn, da du i en anden tråd skrev at du nogle gange gik i bad om aftenen, når det er vinter. Det lød temmelig bekendt. :-) Vi har kig på en Canadisk ovn med katalysator, som hedder Vermont Castings. Den har indbygget termostat og skulle kunne brænde 8-12 timer på en påfyldning (med træ selvfølgelig). Så kan man "fyre over" med god samvittighed. Desværre har den endnu ikke prøvnings-certifikat i dk. (Ikke for at sige mere om min mening om det brændeovnsreglement. Lad os bare smide en masse brændeovne ud så vi kan købe nogle nye, så producenterne tjener en masse penge de kan købe en ny bil eller et køkken for. :tantrum: Hov der blev jeg vist politisk ukorrekt, og det hører jo til i en helt anden tråd...

Sienna
23-02-09, 20:27
He, tænkte nok du havde brændeovn, da du i en anden tråd skrev at du nogle gange gik i bad om aftenen, når det er vinter. Det lød temmelig bekendt. :-) Vi har kig på en Canadisk ovn med katalysator, som hedder Vermont Castings. Den har indbygget termostat og skulle kunne brænde 8-12 timer på en påfyldning (med træ selvfølgelig). Så kan man "fyre over" med god samvittighed. Desværre har den endnu ikke prøvnings-certifikat i dk. (Ikke for at sige mere om min mening om det brændeovnsreglement. Lad os bare smide en masse brændeovne ud så vi kan købe nogle nye, så producenterne tjener en masse penge de kan købe en ny bil eller et køkken for. :tantrum: Hov der blev jeg vist politisk ukorrekt, og det hører jo til i en helt anden tråd...
:heehee::himle: men enig.
Lyder supergodt....ville ideelt heller ha den slags system
- men pengepungen lige nu siger varmepumpe -og jeg tænker at det er en ok løsning som supplement til min brændeovn som alligevel fyrer hele bunden af huset op.
- jeg glæder mig til at der bliver varme i badeværelset og i hjørnerne.:)
Når jeg kommer på arbejde hvor der er 24 grader -starter den helt store afklædning - til glæde for de demente :wink:

charlotteg
24-02-09, 13:46
:jubel:Håndbog i selvforsyning af John Seymour:jubel:

Den har jeg også haft lånt med hjem nogle gange de sidste 8 år, det er vist ved at være på tide at låne den igen:heehee:

Desværre er min kæreste lidt for main stream og kan ikke altid se det fede i det:himle:

Men nu er han da begyndt at beundre Frank og se programmerne, så tror der er håb forude..:biggrin: