PDA

View Full Version : Nem vegetarisk burger


økomama
12-09-11, 12:26
En hjemmebygget burger kan både være hurtig, nem og sund.

Udfordringen med en vegetarburger er at få protein i. Men den klarer vi med en færdigkøbt urtebøf, ost og et spejlæg! Det mætter max, på spejderære.

Kig ind på bloggen og få den Plan Ø - inspirerede opskrift (http://rebeccapersson.com/2011/09/plan-oe-version-vegetar-1-burger/)

PS. Det er med færdigkøbte boller og færdigkøbte bøffer. Det skulle jo være max nemt!

PPS Det smager ret godt :wink:

valkyrien
13-09-11, 14:29
En hjemmebygget burger kan både være hurtig, nem og sund.

Udfordringen med en vegetarburger er at få protein i. Men den klarer vi med en færdigkøbt urtebøf, ost og et spejlæg! Det mætter max, på spejderære.

Kig ind på bloggen og få den Plan Ø - inspirerede opskrift (http://rebeccapersson.com/2011/09/plan-oe-version-vegetar-1-burger/)

PS. Det er med færdigkøbte boller og færdigkøbte bøffer. Det skulle jo være max nemt!

PPS Det smager ret godt :wink:
Når mine kannibaler - altså alle de andre tre pattedyrsædende rovdyr - råwer på kød, sows og kartofler, eller netop burger, laver jeg fælles tilbehør, og har så som regel disse færdig-sataner baseret på soya på frost til mig selv:

Ikke fantastisk gode, men ret gode. Og i hvert fald IMHO bedre, end Nutanas. Og rigtig dejlig nemt i en snæver vending - f.eks. hvis man er alene med en hyper-hormonel teenagedatter og en søn i trodsalderen :ninja: :skriiig::hide::crying: ved aftensmadstid. Findes i frostdisken i Irma, i hvert fald de større af slagsen, og større helsekostbikse med frostvarer. God at ha' på lager :)

økomama
14-09-11, 08:29
Når mine kannibaler - altså alle de andre tre pattedyrsædende rovdyr - råwer på kød, sows og kartofler, eller netop burger, laver jeg fælles tilbehør, og har så som regel disse færdig-sataner baseret på soya på frost til mig selv:

Ikke fantastisk gode, men ret gode. Og i hvert fald IMHO bedre, end Nutanas. Og rigtig dejlig nemt i en snæver vending - f.eks. hvis man er alene med en hyper-hormonel teenagedatter og en søn i trodsalderen :ninja: :skriiig::hide::crying: ved aftensmadstid. Findes i frostdisken i Irma, i hvert fald de større af slagsen, og større helsekostbikse med frostvarer. God at ha' på lager :)

Tak for tippet! Det lyder som om vi har en del tilfælles; jeg har også en præpubertær kød-elskende datter på 12 og en kræsen, vegetarisk svanens-død-i-ti-akter-flere-gange-dagligt datter på 2 :whew:

Jeg ville ønske, at Helsans Kök og andre var økologiske.....

Carla
14-09-11, 09:02
Tak for tippet! Det lyder som om vi har en del tilfælles; jeg har også en præpubertær kød-elskende datter på 12 og en kræsen, vegetarisk svanens-død-i-ti-akter-flere-gange-dagligt datter på 2 :whew:

Jeg ville ønske, at Helsans Kök og andre var økologiske.....

Ja man bestemmer jo ikke selv sin familie :heehee: Min søn på lige-blevet 4 er ikke meget for kød, mens mor og far nyder det MAJET i weekenden :stortgrin: Om mindstemanden bliver lige så kødfornægtende vil tiden vise ......

Krudtuglen
14-09-11, 09:04
En portobello svamp, der lige er ristet på panden, det er altså heller ikke af vejen. Og det er fantastisk sammen med ost og æg.

Rosen
14-09-11, 09:07
og dem Valkyrien linker til er meget billigere i Sverige :biggrin: har dog ikke smagt dem endnu, men har lagt mærke til at deres produkter er noget billigere derovre.

Vi bruger også Nutanas mexi for dem synes jeg er lækre. Bager som regel selv bollerne (http://www.fragilewithlove.com/2010/05/vegiburger-guffe-guffe.html).

Meyers burgerboller er også virkelig lækre sammen med.

valkyrien
14-09-11, 10:26
Tak for tippet! Det lyder som om vi har en del tilfælles; jeg har også en præpubertær kød-elskende datter på 12 og en kræsen, vegetarisk svanens-død-i-ti-akter-flere-gange-dagligt datter på 2 :whew:

Jeg ville ønske, at Helsans Kök og andre var økologiske.....
Skal vi sige det sådan, at dén familiestruktur har sine egne - æhm - udfordringer :tantrum: - jeg truer så manden med at gå i overgangsalder, bare for at gøre udfordringen lidt sjovere :stortgrin:.

Jeg naive klovn troede, at Hälsens Kök var økologiske - jammen - købt i helsebiks und alles - det er i grunden underligt, at de ikke er det. Måske man en dag skal spørge dem ad, hvorfor de ikke er det? Det er vel nok, fordi økologisk soya er svær at opdrive :doh:

økomama
14-09-11, 14:34
Ja man bestemmer jo ikke selv sin familie :heehee: Min søn på lige-blevet 4 er ikke meget for kød, mens mor og far nyder det MAJET i weekenden :stortgrin: Om mindstemanden bliver lige så kødfornægtende vil tiden vise ......

:heehee: ja det er faktisk lidt pudsigt, Mia på 12 spiser alt og har altid gjort det.
Mirjam på 2 er yderst selektiv og uforudsigelig. Det eneste kød og fisk, hun spiser, er røget laks (i god kvalitet, ellers vil hun ikke :glo:). Plus dagplejemors torskerognsfrikadeller :heehee:. Og fiskeolien :biggrin:

En portobello svamp, der lige er ristet på panden, det er altså heller ikke af vejen. Og det er fantastisk sammen med ost og æg.

Aha, snedigt. I en burger?

og dem Valkyrien linker til er meget billigere i Sverige :biggrin: har dog ikke smagt dem endnu, men har lagt mærke til at deres produkter er noget billigere derovre.

Vi bruger også Nutanas mexi for dem synes jeg er lækre. Bager som regel selv bollerne (http://www.fragilewithlove.com/2010/05/vegiburger-guffe-guffe.html).

Meyers burgerboller er også virkelig lækre sammen med.

Tak for svenske tips og bolle-link :heehee:

Nogle af mine gode venner har serveret nogle fantastiske veggie-burgere m.m. fra frost, også svenske, vist nok glutenfri, tror de hedder Ama :think: har ikke set dem herhjemme, desværre.

Skal vi sige det sådan, at dén familiestruktur har sine egne - æhm - udfordringer :tantrum: - jeg truer så manden med at gå i overgangsalder, bare for at gøre udfordringen lidt sjovere :stortgrin:.

Jeg naive klovn troede, at Hälsens Kök var økologiske - jammen - købt i helsebiks und alles - det er i grunden underligt, at de ikke er det. Måske man en dag skal spørge dem ad, hvorfor de ikke er det? Det er vel nok, fordi økologisk soya er svær at opdrive :doh:

Ja, det er lidt mærkeligt. Jeg er lidt hys med soja, fordi al ikke-øko soja er genmodificeret og ikke spor bæredygtigt dyrket. Alle ikke-økologiske dyr får genmodificeret soja (hvis de altså spiser soja i det hele taget). Især grisene. Faktisk er et stykke regnskov på størrelse med Lolland-Falster og Møn tilsammen opdyrket udelukkende til soja til de danske dyr :glo:

sfsler
14-09-11, 15:03
vi har prøvet at lave bøffen ag kidneybønner og det var guf

Althia
14-09-11, 20:03
En portobello svamp, der lige er ristet på panden, det er altså heller ikke af vejen. Og det er fantastisk sammen med ost og æg.

Ahm ja det er altså virkelig lækkert. Også i en burger. Portobello svampe er jo så fornuftige at minde om kød i konsistens og smag, så os kødelskere helt glemmer at der ikke er kød i burgeren:stortgrin::heehee:

økomama
14-09-11, 20:03
Ahm ja det er altså virkelig lækkert. Også i en burger. Portobello svampe er jo så fornuftige at minde om kød i konsistens og smag, så os kødelskere helt glemmer at der ikke er kød i burgeren:stortgrin::heehee:

:heehee: